Mennyei túrótorta meggyel
Valentinok és Bálintok figyelem, talán ilyet süt a kedves? Egyébként szöveg nélkül, mert a süti amúgy magáért beszél!
Tészta:
5 dkg porcukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
Gyors mozdulatokkal összegyúrni, 10 percre hűtőbe tenni, közben a sütőt előmelegíteni (190 fokra).
A tésztát 22-25 cm-es tortaforma aljába nyújtani úgy, hogy kb 3 cm felnyúljon a forma oldalára, majd lesúlyozva aranysárgára sütni (10 perc).
Töltelék:
50 dkg túró
9 dkg keményítő (vagy vaníliás puding por)
20 dkg porcukor
5 dl tej
4 dl tejföl
2 tojás
1 citrom lereszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére: 1 üveg magozott meggy
A krém hozzávalóit botmixerrel homogenizálni, az elősütött tésztára önteni, tetejére tenni a leszűrt meggyet.
190 fokon, nem légkeveréssel! 70-90 perc alatt megsütni. Ha túlzottan pirulna a teteje, sütőpapírral letakarni.
Ötlet: Hagyjuk el a torta tetejéről a meggyet, helyette meggyből, málnából vagy más savanykás gyümölcsből főzzünk sűrű öntetet, mellyel tálaláskor meglocsoljuk a szeletet. |
Tipp:
A második sütés előtt a tésztát vegyük ki. és kipapírozott formába tegyük vissza, ezzel megelőzhető, hogy a sütemény teteje szétreccsenjen hűlés közben.
HIDEGEN KÍNÁLJUK!